Word vrijwilliger

“Het is verslavend”, zegt de één, of “Het verrijkt m’n leven. Ik krijg meer terug dan ik geef”, zegt de ander. Kortom: als je als vrijwilliger met de VOOR ELKAAR vakantieweken meegaat, is dat een onvergetelijke ervaring.

Voor de vakantieweken zoeken we jongeren en ouderen die hart hebben voor een ander en zich een (mid)week als vrijwilliger willen inzetten. In veel vakantieweken verleen je ook lichamelijke zorg aan de gasten. Misschien ben je dat niet gewend en is dat een drempel om je aan te melden. Toch aanmelden, zeggen wij. Tijdens de vakantieweek helpen ervaren vrijwilligers jou en sta je er niet alleen voor.

Wat vragen wij van vrijwilligers

Als vrijwilliger heb je één of meer gasten die je begeleidt en/of verzorgt. Je helpt tijdens, maar ook voorafgaande aan de vakantie, mee om het programma uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van corsages, het bespelen van een instrument, het maken van een fotoboek, het maken van een vakantiekrant, enzovoorts. Deze taken worden verdeeld tijdens de instructiedag.
Onze vakantieweken kenmerken zich door een christelijke identiteit. We verwachten dan ook van onze vrijwilligers dat zij het identiteitsstatuut onderschrijven. Om zorgvuldig met elkaar en onze gasten om te gaan, is er een gedragscode voor vrijwilligers en is de bedoeling dat een vrijwilliger een VOG (Verklaring omtrent het gedrag) aanvraagt.
Bij de weken voor gasten met een lichamelijke beperking en gasten met dementie hebben vrijwilligers een leeftijd vanaf 18 tot en met 65 jaar; bij de andere weken is dat vanaf 17 tot en met 67 jaar.

Annuleren vakantieweek door vrijwilliger

Op dit moment worden er geen vakantieweken georganiseerd.

De groepen met gasten waarvoor we vrijwilligers zoeken

Hieronder vind je de verschillende groepen waarvoor we vrijwilligers zoeken. Bij elke groep staan de verschillende vakantieweken, en vind je verdere informatie.

Omdat dit jaar de vakantieweken niet doorgaan, hebben we geen vrijwilligers nodig. Maar je kunt je wel alvast oriënteren of het iets voor je is om in de toekomst te doen.