Groepshotel Nieuw Hydepark Rooseveltpaviljoen in Doorn

3 oktober t/m 10 oktober 2020

Vakantieweek voor gasten met een lichamelijke beperking en voor echtparen van wie één van beiden of beiden verzorging nodig hebben

Doelgroep

Een ontspannen week in een mooi park gelegen tussen Driebergen en Doorn. Wat is het goed om met een groep van ongeveer 40 gasten (en ruim 30 vrijwilligers) te genieten van deze rustige omgeving. ’s Morgens gewekt worden door de vogels en even later door het zingen op de gang door de vrijwilligers. Heerlijk om zo een week te genieten van de zorg die uit handen genomen wordt en je samen als echtpaar of alleengaand kunt ontspannen. We zijn met een grote groep bij elkaar, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor onderlinge contacten in een kleiner groepje. Het Rooseveltpaviljoen is ruim genoeg en bij mooi weer is het heerlijk op het grote terras met schitterend uitzicht.

Nieuw Hydepark Rooseveltpaviljoen

Op dit prachtige landgoed op de Utrechtse Heuvelrug ligt Nieuw Hydepark met de volledig aangepaste vleugel: het Rooseveltpaviljoen. Vanuit het restaurant ‘rollen’ we (met de rolstoel) zo het terras op om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de verderop gelegen vijver. In het restaurant maken we dagelijks gebruik van een heerlijk buffet. Ook in de ontmoetingsruimte met open haard is het goed toeven.
Het landgoed nodigt uit voor een wandeling, (rolstoel-)fietstocht of een ritje met de golfkar. Alle één- en tweepersoonskamers hebben een badkamer met douche en toilet, hoog-laagbedden en een alarmeringssysteem.

Wat er op het programma staat

Na de aankomst zaterdagmiddag en een lichte maaltijd volgt er een kennismakingsspel. De praktijk leert dat de groep heel snel aan elkaar gewend is.
Op zondag zijn er twee kerkdiensten in de kapel van Nieuw Hydepark waarin de predikant voorgaat. Deze week zijn er verschillende programmaonderdelen: we zingen met elkaar, er is een creatief moment, een uitstapje naar het centrum, een fietstocht, een Bijbelgesprek waarin we veel van elkaar leren en vaak worden bemoedigd. Natuurlijk zijn er ook rustmomenten, mogelijkheden voor een gesprek of een wandeling. Ook gaan we een dag op pad met een (rolstoellift)bus, waarbij iedereen mee kan. Elke dag is er een avondsluiting door de predikant.
Tijdens de week maken de vrijwilligers een vakantiekrant, die je aan het eind van de week  mee krijgt. Je kunt thuis alle belevenissen nog eens rustig nalezen en nagenieten van de vakantieweek.

Aanmelden

Meldt u aan voor deze vakantie en vul het aanmeldingsformulier in.