Mensen met een lichamelijke beperking

Wilt u graag op vakantie, maar heeft u assistentie nodig bij de lichamelijke verzorging en/of bij het gebruik van de maaltijden? Deze vakantieweken zijn voor mensen die bijvoorbeeld van een tillift gebruik maken, moeilijk ter been zijn, slechtziend/blind zijn of een hart- of longaandoening hebben. Als u geen verzorging nodig hebt maar wél graag gebruik wil maken van de aanpassingen, zijn deze vakantieweken wellicht wat voor u en jou.  Gebruikt u een dieet? Geen enkel probleem, ook dat kan de kok voor u regelen. Kortom, u/jij bent van harte welkom.

Leiding en programma

Het kernteam – bestaande uit een algemeen leider, predikant, gastvrouw, arts en hoofd zorg – doet er, samen met een groep enthousiaste vrijwilligers, alles aan om u een fijne en ontspannen week te bezorgen. De Bijbel staat deze week centraal. De predikant verzorgt op zondag twee kerkdiensten in het huis of aan boord van het vakantieschip of, als het mogelijk is, in een plaatselijke kerk.
Wanneer u in een accommodatie verblijft, is er elke dag een ander programma: iets creatiefs, een wandeling of een spel. Eén dag maken we een uitstapje met de bus.
Wanneer u met het vakantieschip meegaat, gaan we elke dag van boord voor een wandeling of een leuk uitstapje in de plaats waar we in de haven liggen. Bent u slecht ter been, dan kunt u gebruik maken van een rolstoel.

Data en soorten vakantieweken

Er zijn vakantieweken voor mensen van alle leeftijden en weken voor echtparen waarvan één van beiden of beiden zorg nodig heeft. Nieuw dit jaar: een vakantieweek voor mensen jonger dan 50 jaar met een wat actiever programma en daarnaast een wat rustiger week voor mensen onder de 60 jaar. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende vakantieweken. Als u op een vakantieweek klikt, vindt u verdere informatie en kunt u zich ook aanmelden.

Omdat we op dit moment jammer genoeg geen vakantieweken kunnen organiseren, is het helaas ook niet mogelijk om jezelf aan te melden als vrijwilliger of deelnemer van de vakantieweken. Zodra er meer duidelijkheid hierover is, krijg je van ons bericht. Laat hieronder uw mailadres achter om de onlinegids aan te vragen zodra deze uitgegeven wordt.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Meer informatie voor gasten

Bezorg jij onze gasten een onvergetelijke week?

Geef je op als vrijwilliger!