Dementie

Deze vakantieweken zijn bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger. Dat kan bijvoorbeeld de echtgenoot/echtgenote zijn, maar ook een familielid of vriend(in). We gaan ervan uit dat u samen gebruik maakt van een tweepersoonsslaapkamer.

Leiding

Het kernteam, bestaande uit een algemeen leider, predikant, gastvrouw en hoofd zorg, doet er alles aan om u een goede week te bezorgen. Zij zijn deskundig op het gebied van dementie. Daarnaast is er een ervaren groep vrijwilligers die de zorgtaak waarneemt. U kunt dus sámen vakantievieren. Samen koffiedrinken, eten, een wandeling maken en luisteren rondom een open Bijbel. Alle weken zijn van zaterdag t/m zaterdag, tenzij anders aangegeven.
Als u voor het eerst meegaat met een van deze vakantieweken stellen wij het op prijs om vooraf met u en gesprek te hebben. Daarin willen we wederzijdse wensen en verwachtingen bespreken.

Wat er op het programma staat

Vanaf de eerste ontvangst zorgen we ervoor dat u zich welkom voelt. Een kennismakingsspel verhoogt de vakantiestemming nog meer. U kunt zich heerlijk laten verwennen en u hoeft even niet te koken en te zorgen. Deze week krijgt nog meer waarde als iedere dag de Bijbel open gaat en we ons laten inspireren door mooie psalmen en liederen. ’s Morgens vroeg zingen we u daar al mee wakker.
Waardevol is ook het mantelzorggesprek, het delen van ervaringen op het gebied van dementie en een luisterend oor voor uw dagelijkse ervaringen.
Natuurlijk is er ook veel ontspanning: bingo, een zangavond in de plaatselijke kerk, ochtendgymnastiek met muziek, heerlijk fietsen (op een duofiets) in de omgeving, genieten van een ijsje of koffie met gebak op een terrasje, een bezoek aan een streekmuseum of theetuin en een dag uit met de mantelzorgers. Kortom, we willen u een gevarieerde week aanbieden.
Tijdens de week maken de vrijwilligers een vakantiekrant, die u aan het einde van de week  mee krijgt. U kunt thuis alle belevenissen nog eens rustig nalezen en nagenieten van de vakantieweek.

Komende vakantieweken

 • 6 juni t/m 13 juni 2020 – Landhotel Diever in Diever
  Op loopafstand van het centrum van brinkdorp Diever, aan de rand van Natoinaal Park Drents-Friese Wold, ligt Landhotel Diever. Het prachtig gelegen hotel beschikt over een serre en een heerlijk terras, beide met een mooi en weids uitzicht. Laat u verrassen door gastvrijheid en kwaliteit van dit hotel & restaurant. Lekker eten en drinken met echte Drentse streekproducten midden in de Drentse natuur, met Drents weidevlees, biologische zuivel en kruiden uit eigen kruidentuin.
  De ruime en comfortabele tweepersoonskamers liggen op de begane grond en hebben een prachtig uitzicht op een weiland met schapen. Alle kamers beschikken over een douche, toilet en telefoon.

Voor deze week is er alleen nog plaats op de reservelijst.

 • Vrijdag 18 september t/m vrijdag 25 september 2020 – Groepsaccommodatie de Putse Hoeve in Bergeijk
  In de fraaie Brabantse Kempen in het plaatsje Bergeijk ligt de luxe vijfsterrenaccommodatie De Putse Hoeve. Deze ruime, mooi ingerichte locatie is gelegen in een rustige omgeving. Buiten is er een sfeervol, gedeeltelijk overdekt terras, waar het heerlijk zitten is. De omgeving bestaat uit veel bos, natuur en landbouwgebieden.
  De Putse Hoeve voert als motto: GOED – GEZELLIG – GASTVRIJ: BRABANTS
  De tweepersoonsslaapkamers hebben hoog-laagbedden, een aangepaste badkamer en een alarmeringssysteem.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Annuleringsvoorwaarden vakantieweken.

Meer informatie voor gasten

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie over een vakantieweek of wilt u zich als gast aanmelden voor een vakantieweek? Vul dan onderstaand formulier in.

Bezorg jij onze gasten een onvergetelijke week?

Geef je op als vrijwilliger!