Terugblik De Putse Hoeve

We zien terug op een week van ontspanning en toerusting, mooie ontmoetingen en activiteiten in Bergeijk. Van 1 tot en met 8 juni waren we daar met gasten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Hadden we ons maar veel eerder opgegeven voor deze vakantieweek…

De VOOR ELKAAR vakantieweek vlag wapperde de afgelopen week bij de vijf sterren groepsaccommodatie in Bergeijk. Na een gastvrije eerste ontmoeting en kennismakingsspel voelde iedereen zich al heel gauw thuis en op vakantie. Heerlijk je laten verwennen, even niet koken, even niet behoeven te zorgen voor je echtgenoot met de ziekte dementie. Dat is vakantie. Maar nog meer waarde krijgt deze week als iedere dag de Bijbel open gaat en we ons laten inspireren door mooie psalmen en liederen. ’s Morgens vroeg worden we daar al mee wakker gezongen. ‘Waar vindt je zo iets moois’ merkte terecht een gast op! Ook heel waardevol is het mantelzorggesprek, je ervaringen op gebied van dementie delen, een open oor voor jouw dagelijkse ervaringen en ook toegerust worden. Heel waardevol.
Natuurlijk is er ook veel ontspanning, Bingo, zangavond in de plaatselijke kerk met een echt mannenkoor, heerlijk fietsen (op een duo fiets) in de omgeving van Bergeijk, genieten van een ijsje of koffie met gebak op een terrasje. Een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Luyks Gestel, en zelf een broodje maken. Wat een hart voor zijn vak heeft deze bakker. Als de vrouwen heerlijk worden opgetut gaan de mannen naar het Sigarenmuseum, zo is er voor ieder wat wils. De Theetuin de Mesenhof in Bergeijk stond ook op het programma, wat een bloemenpracht en schitterende rustige omgeving om van te genieten, het maakte de week heel gevarieerd. Op woensdagavond keken we naar de gemaakte foto’s van deze week. Wat kan een fotograaf dan hele mooie beelden maken maar ook plaatjes schieten waarvan we allemaal in de lach schieten.
Dat allemaal is VOOR ELKAAR vakantieweken. Het resultaat is de laatste vraag bij het afscheid ‘Wanneer is volgend jaar deze week? En kunnen jullie niet twee keer per jaar dit organiseren?’.
Maar ook de gast die met een traan in de ogen onze bedankte voor deze prachtige week. En later nog een kaartjes stuurt om ons te bedanken. Hadden we het maar veel eerder gedaan deze vakantie…
Vragen die blijk geven van een hoge tevredenheid bij deze bijzondere week voor onze gasten. Heerlijk om zo toegerust en uitgerust weer naar huis te mogen gaan. We ervaren heel veel dankbaarheid om een week met deze gasten te mogen optrekken en hun een onvergetelijk vakantieweek te geven. O ja, volgende jaar hopen we inderdaad twee weken te organiseren.

Terugblik in beeld

De Putse Hoeve 2018

Ga naar het archief.