Uittips

Tips van kringen/verenigingen

 • Wij zijn met onze vrouwenkring Manninne een dag met de trein (groepsticket!!) naar Gouda geweest. We bezochten siroopwafelfabriek Kamphuisen. Daar dronken we koffie, kregen we een leuke presentatie en bekeken we de fabriek. Na een korte stadswandeling lunchten we bij Downies en Brownies; heerlijk! Daarna kregen we een rondleiding in de St. Jan (1 uur) met aansluitend koffie/thee met een stroopwafel. Een aanrader!!
  Info: vrouwenkring Maninne uit ’t Harde, Sien Kunst, tel. 0525-653294, e-mail: ggkunst@filternet.nl.
 • Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven/Oud-Maarsseveen. Het museum is een en al nostalgie: het dagelijks leven van 1900 tot 1950. Voor veel ouderen een plezier om zoveel vergeten dingen en gebruiken opnieuw te zien. Voor jongeren een belevenis om live met het nabije verleden kennis te maken. Het museum kent verschillende arrangementen, o.a. met een lunch en koffietafel. Ook kan er worden ingeschreven voor natuuractiviteiten. Graag verwijs ik u naar de website: www.vredegoed.nl.
  Informatie via: B. Vellinga, tel. 0346212728, email: b_vellinga@hotmail.com
 • Bezoek aan het diaconessenhuis in Amerongen. Ontvangst met koffie en zelfgemaakt gebak. Een boeiende lezing over het werk van de diaconessen, het ontstaan van het huis. Mogelijkheid tot gebruik van een lunch en een rondwandeling door de gebedstuin. Een aanrader om het diaconessenhuis te bezoeken. Er is een klein winkeltje bij en een grote schuur waar rommelmarkt spullen verkocht worden.
  Info: Weest getrouw uit Hedel; mw. M. Quivooij-van Veen tel. 0418-632373; email: a.quivooij@hetnet.nl
 • Workshop hapjes maken, €7,50. Wilt u een lunch incl. soep en broodje kroket: € 5,00 Ontzettend leuk! Contact opnemen met Richard Heemsbergen, Bergweg 34, 3701 JK Zeist (06-53278677)
 • De Weistaar in Maarsbergen, op elektrische fietsen fietsten, route van ruim 2 uur, onderweg koffiestop. Voor de ouderen kan huifkar geregeld worden.
  Info: Eva Dunsbergen, Hoofdstraat 264, 3972 LL Driebergen, Tel. 065177773, vrouwenkring Ora et Labora uit Zeist
 • Stadswandeling in Elburg, lunch bij vrouwenvereniging Myrthus en een bezoek aan de synagoge.
  Info: Hetty van de Berg, w.vd.berg01@hetnet.nl, Vrouwenvereniging Rondom het Woord, Hasselt.
 • 1. Joodse Synagoge in Sliedrecht met rondleiding.
  2. Informatieochtend en lunch bij Trans World Radio in Barneveld.
  Info: Annete van Rosmalen uit Werkendam; tel. 0183504109
 • Met de leden van Dorcas, Hardinxveld hebben we een uitje georganiseerd naar Amsterdam. “De Wandelende Tak” Amsterdam organiseert wandel- en fietstochten door Amsterdam. De deelnemers maken kennis met de rijke historie van de stad Amsterdam en met het werk van “Tot Heil des Volks”.
  Info: E. de Jong, Parallelweg 139, 3371 GG Hardinxveld tel. 0184-630159
 • Kerkbezichtiging, wandeling en/of zingen in Kootwijk op de Veluwe. Voor een groep van max. 50 mensen wordt er een gezellige dag of dagdeel verzorgd. Kootwijkerbroek/Kootwijk zijn één kerkelijke gemeente vandaar de nauwe verbondenheid.
  Er zijn de volgende mogelijkheden: een bezoek met evt. zingen in het oude kerkje in Kootwijk, wandelen over de zandverstuiving, verzorgen van koffie met iets lekkers, broodmaaltijd, eventueel een warme maaltijd op andere locatie. De mogelijkheden zijn te combineren. OchtendVrouwenKring, Kootwijkerbroek. Info: Janneke v.d. Kuilen 0342-441996.
 • Bezoek aan de Hanzestad Zutphen; www.stadswandelingenzutphen.nlfam. Rozendal uit Zutphen
 • Dagtocht naar Urk; Bezoek Waypoint onderdeel van Tot heil des Volks. – Vrouwenvereninging “Rondom het Woord”, Hasselt.
 • Klompenpad lopen (evt. met maaltijd) – “De Kandelaar”, Ederveen
 • Naar Elburg, (joodse) rondwandeling door de stad en bezoek aan de sjoel/museum – “De Regenboog”, Lienden
 • In Wilsum staat de oudste kerk van Overijssel (1050). Het is mogelijk een rondleiding te krijgen. Na bezoek aan de kerk kan in het Hervormd Verenigingsgebouw de lunch gebruikt worden. Daarna kan er eventueel een bezoek gebracht worden aan Miniatuurboerderij Kampen, Nesweg 4 te Kampereiland. Groep op afspraak. – “Ruth”, Wilsum
 • Stichting ‘De Hoop’ in Dordrecht. (Je kunt daar een uitgebreide lunch krijgen voor € 3,50. Er worden mooie getuigenissen gegeven van Gods werk; echt een waardevol uitje!). Evt. daarna een bezoek aan de Oude Kerk in Dordrecht (van de Dordtse Synode) en de toren beklimmen. – Vrouwengesprekskring “De Regenboog”, Lienden

Tips vanuit organisaties

 • Heb je een uitje in de omgeving van de Alblasserwaard dan kun je dat leuk combineren met een koud of warm buffet in De Parel (www.deparel.nu), of bijvoorbeeld met een heerlijke lunch of high tea. De Parel is het verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk in Hardinxveld, maar ook een zalencentrum voor bruiloften, jubilea of vergaderingen. Indien gewenst kan de Parel een gids regelen die de leuke plekjes in de omgeving kan laten zien tijdens een rondrit, en ook een bezoek aan de dijksynagoge (http://dijksynagoge.nl/rondleidingen-algemeen/) in Sliedrecht is de moeite waard. Neem vrijblijvend contact op via info@deparel.nu of bel naar 0184 612570 en vraag naar Jako Beekman of Willeke Ambachtseer om de mogelijkheden te bespreken.
 • Straatwandeling in Rotterdam, georganiseerd door Stichting Ontmoeting. Wandeling van een uur, o.l.v. ex-daklozen. Geen kosten aan verbonden, een fooi voor de ex-dakloze en/of een gift voor de stichting Ontmoeting is welkom.
  Start: Pauluskerk, in de omgeving van Rotterdam Centraal. (max. 8 personen per gids)
  Lunchmogelijkheid in de Pauluskerk (re-intergratie project)
 • Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek verzorgt graag het uitje van uw vereniging. Naast het hoofdgebouw staat het Koetshuis. In de prachtige zaal ontvangen we groepen tot 80 personen. U kunt ter plekke geïnformeerd worden over het werk van de Herberg. Verder zijn er in de directe omgeving veel recreatieve mogelijkheden: het oudste kerkje van Nederland met uitleg over de strijd in 1944, het Airbornmuseum, kasteel Doorwerth, een wandeling in het aangrenzende bos of de uiterwaarden. etc. U kunt bij ons de maaltijd gebruiken. Graag informeren wij u over de mogelijkheden. Zie ook: www.pdcdeherberg.nl.
 • Joke Kraal, ik ben 62 jaar, woon in Gouda en verzorg als hobby PowerPoint presentaties over een aantal onderwerpen rond het thema Gouda. Voor groepen in of in de omgeving van Gouda is de lezing over oud-Gouda met veel oud fotomateriaal heel boeiend. Voor mensen buiten Gouda is vooral de lezing over de gebrandschilderde ramen van de sint Janskerk interessant. Meer info via tel. 0182 531742
 • Verzetsmuseum Amsterdam (Winnaar van Trip Advisors Travellers
 • Choice Award 2013). Bezoek onze website www.verzetsmuseum.org.