• Gepubliceerd op
  • 2 december 2019

Themabijeenkomsten

Inmiddels hebben we al een aantal mooie bijeenkomsten gehad. We kregen enthousiaste reacties van: Fijne ochtend, leerzame spiegel, gezellig, dankbaar! Een vrouw zei: ‘Aardse rijkdom duurt maar even; Rijk te zijn in God, verduurt een eeuwig leven’. Iemand anders merkte op: Als je leeft in afhankelijkheid van de hemelse Vader, zie je wonderen gebeuren. Waar de afhankelijkheid verdwijnt, verdwijnt het wonder ook!’. Zie het als een aansporing om ook aan te melden!

Genoeg is genoeg

Zoek Jezus veel,
zoek Jezus vroeg.
Wie Jezus heeft,
die heeft genoeg!

Iets vergelijkbaars zegt Paulus ook tegen Timotheüs, en daarmee tegen ons: Ga voor dé schat die in Christus Jezus is, want die blijft altijd! Dan leef je in vertrouwen op Jezus’ belofte: Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid en je hemelse Vader weet wel wat je nodig hebt en Hij zal het je geven. Leven vanuit Gods vaderlijke zorg geeft rust en is een bron van tevredenheid.

Wij leven in een tijd, die beheerst wordt door de economie. Je hebt geld nodig om van te leven, maar wanneer heb ik genoeg? Onderken ik het gevaar om in de strik van het materialisme te komen? Heb ik oog voor de naaste die het minder heeft dan ik? Dat is volgens Timotheüs de christelijke vorm van schatten verzamelen: vrijgevig zijn en altijd klaar staan om wat God je gegeven heeft met anderen te delen! Want van delen word je rijk!

Tijdens deze themabijeenkomsten zijn alle vrouwen hartelijk welkom om na te denken over hoe onze christelijke houding mag zijn tegenover geld en goed. En dat eenvoud, dankbaarheid, tevredenheid en vrijgevigheid daar alles mee te maken hebben. Tot ziens!

Praktische informatie en aanmelden

De themabijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten van de bijeenkomst en staat er een giftenbus voor de VOOR ELKAAR vakantieweken.

Om de organisatie goed te laten verlopen is het van belang dat u zich minimaal 5 dagen voor de bijeenkomst opgeeft door op één van onderstaande locaties te klikken. Dan verschijnt een aanmeldingsmogelijkheid.

Themaochtenden

Opening: 9.30 uur
Sluiting: 12.00 uur

Waarder: woensdag 19 februari
De Oude School

Dorp 13, 3466 NE
Predikant: ds. A. de Lange, Nieuw Lekkerland

Gameren: woensdag 18 maart
Elim

Delkant 5-A, 5311 CJ
Predikant: ds. H.I. Methorst, Nieuwerkerk a.d. IJssel

Lekkerkerk: donderdag 26 maart
’t Venster

Jan Ligthartstraat 68, 2941 GP
Predikant: ds. A. de Lange, Nieuw Lekkerland

Themadagen

Opening: 10.15 uur
Sluiting: 14.30 uur

Tijdens de lunchpauze wordt er voor koffie/thee gezorgd. Wilt u zelf uw lunchpakket meenemen?

Tiendeveen: dinsdag 17 maart
De Open Poort