• Gepubliceerd op
  • 2 december 2019

Themabijeenkomsten

Gods vaderlijke zorg is genoeg - Leven van genoeg

Met dit thema breken we in bij u en bij jou, want dit onderwerp raakt ons allemaal. Of je jong bent of ouder, of je bij de rijken hoort of dat je het met minder moet doen. De samenleving en de cultuur waarin we leven, vraagt voortdurend onze aanpassing aan de heersende norm. En we doen er allemaal meer of minder aan mee.

Huisinrichting volgens de laatste modetrend
Kijk naar de onophoudelijke aanschafdrang van dingen, die je moet hebben om werkelijk gelukkig te zijn: grotere huizen, duurdere auto’s, betere banen en pensioenregelingen, breedbeeldtelevisie en de nieuwste smartphone met nog meer pixels, kleding en huisinrichting volgens de laatste modetrend. Nog meer handigheidjes en apparatuur in huis, meerdere keren per jaar genieten van een (verre indrukwekkende) vakantie. Of de must van lekker eten en welk ander genot dan ook.
Ondanks overvloed zijn er veel ontevreden mensen, welvaart is immers nog geen welzijn. Welke gevolgen heeft onze materialistische instelling op de arme(re) mensen van Nederland en elders in de wereld? Zijn wij verantwoordelijk voor de natuur en de klimaatsverandering?

Wat kunnen we van Paulus leren?
In de bijbel lezen we dat Adam niet vergenoegd was met wat God gegeven heeft. En dat Paulus geleerd heeft in alle levensomstandigheden genoeg te hebben met wat God gegeven heeft. Wat is het geheim in Paulus’ leven? Heeft tevredenheid met de plaats en de taak mij gegeven, met alles wat dit aan voor- en tegenspoed inhoudt, te maken met mijn relatie tot God? Kan ik ook les krijgen in genoeg te hebben, in onbezorgdheid?

Het thema beïnvloedt jouw leven…
Kom naar de themabijeenkomsten, die we in het voorjaar 2020 hopen te houden! Luister naar wat je relatie met God met genoeg te maken heeft en hoe je een leven van het genoeg praktisch kunt invullen. Je levensstijl, je omzien naar je naaste en je geloofsleven zullen door dit thema zeker beïnvloed worden!

Alle vrouwen zijn heel hartelijk welkom!

Praktische informatie en aanmelden

De themabijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten van de bijeenkomst en staat er een giftenbus voor de VOOR ELKAAR vakantieweken.

Om de organisatie goed te laten verlopen is het van belang dat u zich minimaal 5 dagen voor de bijeenkomst opgeeft door op één van onderstaande locaties te klikken. Dan verschijnt een aanmeldingsmogelijkheid.

Themaochtenden

Themadagen

Opening: 10.15 uur
Sluiting: 14.30 uur

Tijdens de lunchpauze wordt er voor koffie/thee gezorgd. Wilt u zelf uw lunchpakket meenemen?

Sommelsdijk: dinsdag 28 januari
De Staver, Het Prieel