Jeremia, extra verwerkingsvormen

Mooi is het om te zien dat veel leden op de vrouwenkring de bijbelstudie op een creatieve manier verwerken. Naast het beantwoorden van de gespreksvragen is ook het maken van een gedicht of schilderij een manier om de boodschap tot je te laten komen. Niet iedereen verwerkt de bijbelstudie op dezelfde wijze. De een houdt meer van denken (vragen beantwoorden en daarover discussiëren) en de ander houdt meer van doen (het concreet maken, het verbeelden).
Daarom biedt de redactie, zoals onze voorzitter in het maartnummer in Contact schreef, dit seizoen bij de bijbelstudieserie over Jeremia extra verwerkingsvormen aan. Het is een aanvulling op de vragen die dr. Hoek aanlevert. Iedere vereniging kan zelf kiezen welke invulling het best bij hun bijeenkomsten past. Als een bestuur opziet tegen mogelijk extra werk is het wellicht een idee dat een werkgroepje of commissie de bijeenkomst voorbereidt. Ook daarmee kan creatief om worden gegaan.

In de bijbelstudieserie over Jeremia komen -naast beloften, bemoediging en terugkeer- thema’s als afval van de eerste liefde, ontrouw aan en het vergeten van de Heere aan de orde. Laten we met elkaar -ongeacht de manier van verwerken- gericht zijn en blijven op de boodschap!

Verwerkingen van verenigingen uit het land

Vrouwenvereniging ‘Niet in eigen kracht’ uit Herkingen ging op de laatste verenigingsavond creatief aan de slag. ‘We hadden bijbelstudie 4, ‘De linnen gordel en de gevulde wijnkruiken’, bewaard voor de laatste avond omdat we er een creatieve opdracht bij hadden verzonnen. We hebben namelijk bloemstukjes gemaakt waar een ‘kruikje’ en een ‘linnen gordel’ in zijn verwerkt. We hebben kruikjes verzameld en iedereen moest eerst zijn kruikje met een hamer kapot slaan voor het verwerkt werd in het bloemstukje.
Het was een geslaagde avond!

 

 

Vrouwenvereniging ‘Weest getrouw’ van de hervormde gemeente in Hedel maakte een papiercollage als creatieve verwerking van de bijbelstudie over Jeremia.

 

 

Simone Verwoert (vrouwenvereniging ‘Helpende Handen’ te Kesteren) schreef een gedicht over Jeremia.