Jeremia, extra verwerkingsvormen

Mooi is het om te zien dat veel leden op de vrouwenkring de bijbelstudie op een creatieve manier verwerken. Naast het beantwoorden van de gespreksvragen is ook het maken van een gedicht of schilderij een manier om de boodschap tot je te laten komen. Niet iedereen verwerkt de bijbelstudie op dezelfde wijze. De een houdt meer van denken (vragen beantwoorden en daarover discussiëren) en de ander houdt meer van doen (het concreet maken, het verbeelden).
Daarom biedt de redactie, zoals onze voorzitter in het maartnummer in Contact schreef, dit seizoen bij de bijbelstudieserie over Jeremia extra verwerkingsvormen aan. Het is een aanvulling op de vragen die dr. Hoek aanlevert. Iedere vereniging kan zelf kiezen welke invulling het best bij hun bijeenkomsten past. Als een bestuur opziet tegen mogelijk extra werk is het wellicht een idee dat een werkgroepje of commissie de bijeenkomst voorbereidt. Ook daarmee kan creatief om worden gegaan.

In de bijbelstudieserie over Jeremia komen -naast beloften, bemoediging en terugkeer- thema’s als afval van de eerste liefde, ontrouw aan en het vergeten van de Heere aan de orde. Laten we met elkaar -ongeacht de manier van verwerken- gericht zijn en blijven op de boodschap!