Vrouwendag Ede, 9 maart 2019

Welkom op de vrouwendag in Ede op 9 maart 2019 voor jonge vrouwen.

De sprekers van deze dag zijn

Ds. W.J. Westland, predikant te Hardinxveld-Giessendam

Rina Molenaar, directeur Woord en Daad

Tijdens het morgenprogramma zullen zij spreken over het thema:

Vrouw naar Gods bedoeling

Voor het middagprogramma heb je keuze uit twee workshops. Zowel bezinnende als creatieve. Verdere informatie vind je hieronder. Helemaal onderaan kun je je opgeven voor deze dag.

Workshopoverzicht

Bezinnende workshop 1 – ronde 2 is gesloten

Wat: Napraten over de eerste lezing
Dieper ingaan op het hoofdthema? Heb je vragen die tijdens de lezing bovenborrelden? Stel ze in deze workshop aan de predikant. Daarnaast reacties delen n.a.v. vragen en stellingen.
Wie: Ds. W.J. Westland, spreker van de dag

Bezinnende workshop 2

Wat: Napraten over de tweede lezing
Hoe sta ik als vrouw naar Gods bedoeling in het leven? Samen ontdekken waar speerpunten liggen voor mijn naaste ver weg en dichtbij.
Wie: Rina Molenaar, spreker van de dag

Bezinnende workshop 3 – beide rondes zijn vol

Wat: Alle ballen in de lucht! (Tijdsplanning)
Gezin, werk, kerk, hobby’s. We raken als vrouwen steeds vaker gestrest om wat allemaal moet. Daarbij leggen we de lat hoog. Want ook leuk, fijn en comfortabel zijn woorden van nu. Willen we te veel? Maken we onszelf te druk? We gaan samen op zoek naar wat er echt toe doet. En hoe je dat kunt koesteren, in een tijd die veel van ons vraagt.
Wie: Mariska Dijkstra, columnist bij het RD

Creatieve workshop 4

Wat: Voor de draad ermee
Je hebt vandaag veel geluisterd. Mogelijk wil je de dingen die je gehoord en gezien hebt vasthouden. Vanmiddag gaan we dit omzetten in beelden door het maken van een reliëfwerk. Ondertussen raken we aan de praat over hetgeen we vanmorgen gehoord hebben.
Wie:  Marja Korevaar
Kosten: € 1,00

Creatieve workshop 5

Wat: Brushlettering op minipaperbag
Tijdens de workshop leer je schrijven met een penseelpen (brushpen). Je oefent de techniek d.m.v. enkele schrijfoefeningen en leert de letters van het woord BLOEI brushletteren. Om een mooi geheel op de paperbag te krijgen oefen je kort eenvoudige blokletters. Veel uitleg, tips en tricks! Inclusief brushpen, werkblad, paperbag en plantje.
Wie: Bianca van den Heuvel
Kosten: € 10,00

Creatieve workshop 6

Wat: Je bent zó door God bedoeld.
Je maat of figuur zeggen niets over wie je bent. In deze workshop leer je anders naar jezelf kijken én hoe je door accenten op de juiste plaats te leggen er mooi uit kunt zien. Want je bent mooi, precies… zoals je bent. Of … precies zoals God je bedoeld heeft!
Wie: Willemieke Versluis
Kosten: € 7,50

Creatieve workshop 7

Wat: Groen decoratie
Deze groen decoratie kan staand, maar ook liggend gemaakt worden.
Op een betonnen voet creëren we met schors en hout een basis voor een mooi bloemstuk. We werken het geheel af met een vetplantje, bloembolletjes, mos, veren, en wat verse bloemen. Van dit bloemstuk heb je lang plezier doordat je de basis opnieuw kan gebruiken.
NB.: De materialen kunnen afwijken van het voorbeeld, we werken met seizoensgebonden producten.
Wie: Willianne Meerkerk
Kosten: € 12,50

Sportieve workshop 8

Wat: Heerlijk wandelen in de omgeving. Je hoofd lekker leeg maken of/en even samen napraten over de lezingen.
Kosten: €1,50