Themabijeenkomsten 2019

Ook in het voorjaar van 2019 zijn er weer verschillende themabijeenkomsten gepland. Onderaan deze pagina kun je de bijeenkomst kiezen, waarvoor je jezelf wilt opgeven. Het thema van de bijeenkomsten is:

Vrouw naar Gods bedoeling

Leven voor God – Leven in verbondenheid aan elkaar

Neem mijn leven, laat het Heer’,
toegewijd zijn aan Uw eer.
Maak mijn uren en mijn tijd
tot Uw lof en dienst bereid.

Wat een prachtig gebed, maar, kom ik daar eigenlijk wel aan toe?
Want ik merk dat ik me tegenwoordig meer verscheurd dan toegewijd voel. Ik word opgejaagd en opgeslokt door van alles en iedereen. Dat kan toch niet de bedoeling van God met mijn leven zijn? Hoe kan ik me losrukken van deze druk?

Vanuit de Bijbel (Romeinen 12) willen we tijdens onze themabijeenkomsten/vrouwendagen luisteren, hoe we onze eigen belangen mogen loslaten. En hoe ik als vrouw in deze tijd invulling mag geven aan mijn roeping om ‘Vrouw naar Gods bedoeling’ te zijn op de plaats die God mij geeft.

Hoe kan je als vrouw in je gezin, in de gemeente en in de samenleving bijdragen aan het present stellen van de Naam van God?
God roept ons tot toewijding aan Hem en aan elkaar. Hoe mag ik met mijn gaven gericht zijn op het welzijn van mijn medemens? En hoeveel verschillende genadegaven deelt de Heilige Geest wel niet uit aan de leden van het lichaam, waarmee wij ons Hoofd, de Heere Jezus, mogen eren en grootmaken?
Word ik van dienen opnieuw druk? Mag ik daarvoor putten uit een andere Bron?

Tijdens onze themabijeenkomsten in het voorjaar van 2019 hopen we hierover na te denken. En ook op de Vrouwendagen willen we ons graag bezinnen op ‘Vrouw naar Gods bedoeling’ vanuit de lezingen en de workshops.
Alle vrouwen worden hartelijk uitgenodigd! Kom samen met iemand van de vrouwenkring of neem je zus mee. Als je vriendin geen lid van de vrouwenbond is, is ze ook welkom! We zien ernaar uit om velen te ontmoeten!

Meld je aan voor een bijeenkomst door de locatie aan te klikken, waar je heen wilt.

Data en locaties

Themaochtenden:
Opening: 9.30 uur
Sluiting: 12.00 uur

Hardinxveld-Giessendam: dinsdag 22 januari (terugblik)
De Parel
Talmastraat 9, 3371 VG
Predikant: ds. D. Breure, Waarder

Genemuiden: woensdag 23 januari (terugblik)
Hervormd Centrum
Stuivenbergstraat 51, 8281 EK
Predikant: ds. J.K.M. Gerling, Wapenveld

Barneveld: dinsdag 12 februari
Rehoboth, kerkzaal
Gasthuisstraat 5, 3771 HE
Predikant: ds. J.K.M. Gerling, Wapenveld

Lekkerkerk: dinsdag 19 februari (terugblik)
’t Venster
Jan Ligthartstraat 68, 2941 GP
Predikant: ds. D. Breure, Waarder

Gameren: donderdag 21 maart
Elim
Delkant 5-A, 5311 CJ
Predikant: ds. H.J. Lam, Werkendam

Waarder: donderdag 28 maart
De Oude School
Dorp 13, 3466 NE
Predikant: ds. H.J. Lam, Werkendam

Themadagen:
Opening: 10.15 uur
Sluiting: 14.30 uur

Tijdens de lunchpauze wordt er voor koffie/thee gezorgd. Wilt u zelf uw lunchpakket meenemen?

Sommelsdijk: dinsdag 29 januari (terugblik)
De Staver, Het Prieel,
Olympiaweg 32, 3245 DL
Predikant: ds. P. Nobel, Garderen
Spreker: mevr. Elma Nobel-Buijs (psycholoog-docent)

Sebaldeburen: dinsdag 5 maart
‘t Spectrum
Kerkweg 5, 9862 TH
Predikant: ds. P. Nobel, Garderen
Spreker: mevr. Elma Nobel-Buijs (psycholoog-docent)

Bovengenoemde themabijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten van de bijeenkomst. Bij de uitgang kunt u uw gift deponeren in de VOOR ELKAAR vakantieweken collectebus.

Om de organisatie goed te laten verlopen is het van belang dat u zich minimaal 5 dagen voor de bijeenkomst opgeeft door op betreffende locatie te klikken. Vanaf december kunt u zich aanmelden.

Bij een opgave van minder dan ca. 30 personen komt de bijeenkomst helaas te vervallen. Via deze website wordt dit doorgegeven. Wij vragen uw begrip hiervoor.