Themabijeenkomsten 2018

Dankbaar mogen we terugzien op de gehouden themabijeenkomsten rond het thema: Perfect imago, Godsbeeld-zelfbeeld.

Perfect imago, Godsbeeld-zelfbeeld

Met ruim 900 jongere en oudere vrouwen hoorden we hoe God Zichzelf duidelijk bekend maakt vanuit Exodus 34:5-7. Maar nog duidelijker mogen we God in de Heere Jezus zien. In Hem ontvangen we een betrouwbaar beeld van God. Gods liefde en heiligheid komen samen in Christus. Met name op Golgotha zien we de eenheid tussen Gods gericht en Zijn genade.
Ook rond het mensbeeld zagen we 2 lijnen: we zijn als mens voor God waardevol en kostbaar (Psalm 8) en tegelijk zijn we ook zondaar (Efeze 2). Hoezeer ons leven ook door de zonde is aangetast, we zijn een schepsel van God gebleven. En we zijn de Heere zoveel waard, dat Hij Zijn eigen Zoon heeft gegeven om ons te redden van de eeuwige ondergang.
Een evenwichtig Godsbeeld draagt bij aan een evenwichtig mensbeeld: we mogen ons aanvaard (leren) weten door God. God heeft ons gemaakt zoals we zijn – met mogelijkheden en beperkingen. Door genade mag ik mijn identiteit vinden in Christus en leven uit wat Hij heeft volbracht. Dan ziet God mij alsof ik de Heere Jezus ben, dus 100% perfect. (Zondag 23 HC). Hoe bevrijdend om dit te geloven en te belijden. Ook voor je zelfbeeld.

Van een aantal bijeenkomsten is er een terugblik.

Terugblikken

Themaochtenden

Hardinxveld: dinsdag 23 januari
Genemuiden: woensdag 24 januari
Barneveld: dinsdag 6 februari
Gameren: donderdag 8 februariterugblik beschikbaar
Waarder: donderdag 15 februariterugblik beschikbaar
Lekkerkerk: dinsdag 20 februari

Themadagen

Sommelsdijk: dinsdag 30 januariterugblik beschikbaar
Tiendeveen: dinsdag 6 maart